Postup přípravy
Žebra dáme do hrnce se studenou vodou, přidáme oloupanou cibuli, česnek, divoké koření a přilijeme pivo. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a vaříme cca hodinu. Maso musí jít dobře od kosti. Na marinádu smícháme med, sojovku, papričku, přidáme petrželku, zázvor, citrónovou šťávu a půl lžičky soli. Rozmícháme, pro naředění můžeme přidat trošku vývaru ze žeber. Do pekáčku připravíme pečící papír a marinádou potíráme pomocí mašlovačky uvařená žebra. Necháme 2–3 hodiny v marinádě. Potom pečeme v troubě při 180 – 200° C asi 25 – 35 minut. Marináda trošku zkaramelizuje. Chuť je do sladka a pikantní díky feferonce. Jako příloha se hodí zeleninový salát, bílé i tmavé pečivo nebo čerstvý chléb.
Postup přípravy
Do zapékací misky zamícháme nakrájenou krkovici a cibuli a uvařené těstoviny. Osolíme, opepříme a poklademe máslem a v předehřáté troubě na 180°C pečeme zhruba 25 – 30 min. V hrnečku smícháme smetanu, vegetu, křen a hořčici a zalijeme tím směs masa s těstovinami. Zapečeme ještě asi 15 min. Zkusit můžete také nějaký z našich starších receptů.