SORTIMENT

Seznam hovězího:

ZADNÍ KÝTA

KÝTA – VRCHNÍ A SPODNÍ ŠÁL “TOP ROUND STEAK / BOTTOM ROUND STEAK”
Libové maso – dělí se na ořech (nejvyšší část, vhodná na pečení vcelku a dušení, na velmi libový, takřka dietní guláš), vrchní šál (vysoké, křehké, libové hovězí maso. Více vyzrálé na Rump steak, dále na pečení, dušení, rolády, závitky i ragů, řádně vyzrálá i na steaky.), spodní šál (je maličko tužší než vrchní šál. Je vhodná na pečení, dušení, rolády, závitky i ragů, na grilování nedoporučujeme) a váleček.
FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ – VÁLEČEK “EYE ROUND STEAK”
Velmi libové maso přiléhající na zadní kýtě ke spodnímu šálu. Zcela čistý, kulatý a hladký sval, pěkně pravidelný. Možno využít na hovězí pečeně (svíčková, štěpánská, …), špikované slaninou s klasickými omáčkami, na chutný tatarák, rostbíf, ptáčky či jiné hovězí závitky.
HOVĚZÍ OŘECH “TIP STEAK”
Můžeme to nazvat jako předkýtí (thick flank) je v některých částech mírně tužší. Vnější část ořechu je nejvíce namáhaným svalem tohoto šálu a pro svůj větší podíl kolagenu se hodí opravdu jen na pečení a dušení. Víc vyzrálé se hodí i na steak.
KÝTA – VRCHNÍ A SPODNÍ ŠÁL “TOP ROUND STEAK / BOTTOM ROUND STEAK”
Libové maso – dělí se na ořech (nejvyšší část, vhodná na pečení vcelku a dušení, na velmi libový, takřka dietní guláš), vrchní šál (vysoké, křehké, libové hovězí maso. Více vyzrálé na Rump steak, dále na pečení, dušení, rolády, závitky i ragů, řádně vyzrálá i na steaky.), spodní šál (je maličko tužší než vrchní šál. Je vhodná na pečení, dušení, rolády, závitky i ragů, na grilování nedoporučujeme) a váleček.
FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ – VÁLEČEK “EYE ROUND STEAK”
Velmi libové maso přiléhající na zadní kýtě ke spodnímu šálu. Zcela čistý, kulatý a hladký sval, pěkně pravidelný. Možno využít na hovězí pečeně (svíčková, štěpánská, …), špikované slaninou s klasickými omáčkami, na chutný tatarák, rostbíf, ptáčky či jiné hovězí závitky.
HOVĚZÍ OŘECH “TIP STEAK”
Můžeme to nazvat jako předkýtí (thick flank) je v některých částech mírně tužší. Vnější část ořechu je nejvíce namáhaným svalem tohoto šálu a pro svůj větší podíl kolagenu se hodí opravdu jen na pečení a dušení. Víc vyzrálé se hodí i na steak.