SORTIMENT

UZENÁ KÝTA BEZ KOSTI

Uzená kýta je oblíbené libové maso. Jedná se o čistou svalovinu, která je v naší udírně vyuzena na kvalitních dřevěných štěpkách, aby získala nezaměnitelnou chuť, jíž mají naši zákazníci tak rádi. Lze ji využít k přímé spotřebě nebo k další kuchyňské úpravě – znamenitá je s bramborovou kaší nebo třeba pečená s medovo-hořčicovou omáčkou.

UZENÁ SLANINA BEZ KŮŽE

Uzená slanina bez kůže poslouží jako oblíbená kalorická svačina – tenké plátky naší slaniny na plátku čerstvého chleba přinesou potěšení třeba na dlouhém výletě za krásami naší vlasti nebo během náročného víkendu při rekonstrukci chalupy. Doprovodíte-li tuto již tak skvělou kombinaci ještě oroseným džbánkem piva a naloženou okurkou, zažijete nezaměnitelný kulinářský zážitek. Slanina je v tradiční české kuchyni nezaměnitelná rovněž jako podklad pod pečená masa nebo třeba pod dušená játra hodí se rovněž na prošpikování – dodá tak masovým pokrmům neopakovatelnou chuť. Je vyuzena na olšové štěpce.

UZENÁ KRKOVICE BEZ KOSTI

Uzená krkovice tvoří jeden ze základních článků tradiční české kuchyně. Tvoří ji tukem prorostlá svalovina, je proto krásně šťavnatá a ani při delší tepelné úpravě se nevysouší. Krkovici udíme v naší udírně na kvalitních dřevěných štěpkách. Vychutnáte si ji jak za studena tak, třeba ohřátou s bramborovou kaší a kyselou okurkou, nebo zapečenou s nějakým chuťově výrazným přelivem, například houbovým, cibulovým nebo hořčicovým.