SORTIMENT

Seznam vepřového:

KRKOVICE

VEPŘOVÁ KRKOVICE BEZ KOSTI / S KOSTÍ
Nachází se za krkem a pokračuje k zadním žebrům, kde plynule přechází do kotlety. Proto je zadní část krkovice poměrně dost libová (tuto část můžete také použít na segedínský guláš). Jedná se o poměrně dost tukem prorostlé maso, které se výborně hodí k marinování a na steaky nebo na špízy ke grilování, protože se nevysuší. Klasikou je pak třeba Živáňská pečeně. Další chutnou přípravou je také pečení vcelku v troubě, ideálně třeba i s pikantní bylinkovou nádivkou či masovou fáší nebo klobásou ve středu. Znalci připravují z krkovice také šťavnaté řízky.

KRKOVICE

VEPŘOVÁ KRKOVICE BEZ KOSTI / S KOSTÍ
Nachází se za krkem a pokračuje k zadním žebrům, kde plynule přechází do kotlety. Proto je zadní část krkovice poměrně dost libová (tuto část můžete také použít na segedínský guláš). Jedná se o poměrně dost tukem prorostlé maso, které se výborně hodí k marinování a na steaky nebo na špízy ke grilování, protože se nevysuší. Klasikou je pak třeba Živáňská pečeně. Další chutnou přípravou je také pečení vcelku v troubě, ideálně třeba i s pikantní bylinkovou nádivkou či masovou fáší nebo klobásou ve středu. Znalci připravují z krkovice také šťavnaté řízky.